شرح کلی پروژه
در این پروژه قصد داریم با استفاده از سیستم وای فای گوشی های اندروید، ماژول ESP8266 و میکروکنترلر مگا۸ ، RGB LED را کنترل کنیم و بوسیله آن تمامی رنگ های موجود در نرم افزار اندروید را بر روی RGB LED شکل دهیم.

شرح عملکرد سخت افزار و برنامه نویسی AVR
در سخت افزار ساخته شده از ماژول وای فای ESP8266 یا همان ESP 01 استفاده کرده ایم که پروتکل ارتباطی آن سریال می باشد، برای دریافت اطلاعات از ماژول وای فای از میکروکنترلرهای سری AVR مدل ATmega8 را برگزیدیم. عملکرد مدار به گونه ای است مقادیر مربوط به هر رنگ توسط نرم افزار اندروید به ماژول ESP8266 ارسال می شوند و پس از دریافت آنها توسط میکروکنترلر بر روی تایمر میکرو مقدار رنگ ها (۰ تا ۲۵۵) ساخته میشود. لازم به توضیح است که رنگ ها بصورت RGB ارسال میشوند و مقدار مربوط به هریک از رنگ های قرمز، سبز، آبی میتواند ۰ تا ۲۵۵ باشد. که صفر به معنای خاموش و ۲۵۵ به معنای کاملا روشن است.

شرح نرم افزار اندروید
نرم افزار اندروید پروژه با کامپایلر Android Studio نوشته شده است. عملکرد آن بگونه ای است که پس ارتباط برقرار کردن با سخت افزار بر روی پورت موردنظر و تعیین آی پی گوشی، پس از انتخاب هر رنگ از روی ویجت رنگها کدهای مربوط به هر رنگ به سخت افزار ارسال میشود. همچنین چنانچه رنگی مورد نظر شما بود و در ویجت رنگ ها نبود میتوانید با افزودن کد RGB رنگ مورد نظر را بر روی RGB LED شکل دهید.
نکاتی که باید هنگام ساخت پروژه رعایت شوند:
- پورت و آی پی تعریف شده در نرم افزار اندروید را تغییر ندهید و چنانچه قصد انجام اینکار را دارید حتما باید در سورس کدویژن نیز آنرا تغییر دهید.
- فرکانس میکروکنترلر بر روی ۸ مگاهرتز داخلی تنظیم شود.
- باودریت ماژول ESP8266 باید حتما بر روی ۹۶۰۰ تنظیم شده باشد که معمولا حالت دیفالت بر روی ۱۱۵۲۰۰ میباشد. ( اگر نمیدانید چگونه این کار را بکنید اینجا را کلیک کنید)
- ولتاژ ماژول وای فای ۳٫۳ ولت است که حتما باید طبق نقشه از رگولاتور LF33 استفاده شود.
- قبل از ورود به نرم افزار اندروید ابتدا می بایست به وای فای سخت افزار متصل شده باشید و بعد وارد نرم افزار شوید و برروی connect کلیک کنید و سپس تغییرات رنگ را انجام دهید.
- با تغییر ترانزیستور های خروجی و قرار دادن ماسفت مناسب، میتوانید جریان بیشتری در خروجی داشته باشید.